PENERBITAN/JURNAL

JURNAL ILMI (ISSN: 1823-9102, eISSN: 2600-7371) merupakan sebuah jurnal berwasit yang diterbitkan setahun sekali oleh Penerbit Kolej Universiti Islam Melaka (KUIM) untuk dengan kerjasama Institut Pengajian Siswazah, Kolej Universiti Islam Melaka (KUIM). Ianya adalah sebagai platform penyebaran ilmu dan maklumat dari aspek teori, aplikasi dan penyelidikan dalam bidang Sejarah, Dakwah, Syariah, Sains Pengurusan, Psikologi, Komunikasi, Pendidikan dan Kepimpinan.

 

Semak keluaran terbaru Jurnal Ilmi:-

https://kuim.edu.my/journal/index.php/JILMI

 

Untuk penyerahan atau pertanyaan lanjut, artikel anda boleh dihantar ke Penyelaras Jurnal Ilmi, Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya. atau hubungi pihak IPS untuk petanyaan lanjut (06-3876184).

PROSIDING ARTIKEL

[pro.si.ding] | ڤروسيديڠ

Definisi : 1. rakaman maklumat (biasanya di­cetak) tentang perbincangan dan keputusan sesuatu mesyuarat, persidangan dsb: analisis ini ialah ~ mesyuarat jawatankuasa pemuliharaan alam sekitar; 2. (Udg) sebarang tindakan mahkamah yg diambil terhadap seseorang: Akta Bahasa Kebangsaan dipinda bagi membolehkan seluruh ~ mahkamah dijalankan dlm bahasa Melayu. (Kamus Dewan Edisi Keempat)

Motto

Gerbang Pengajian Psikologi
& Pengurusan Insan

Hubungi Kami

Institut Pengajian Siswazah 
Universiti Ialam Melaka
Batu 28, Kuala Sungai Baru, 78200 Melaka, Malaysia.
Portal Rasmi : www.unimel.edu.my
Email Rasmi : ips@unimel.edu.my
+06 387 6184 / 06 387 6079
+ 06 387 6184