Tatacara Kemasukan

Tatacara Kemasukan

 

  • Syarat kemasukan ke program-program pengajian sesuatu peringkat DiplomA / Ijazah Sarjana Muda Kolej Universiti hendaklah dengan ketetapan oleh Senat dan dipersetujui oleh Ahli Lembaga Pengarah Kolej Univerisiti serta tertakluk kepada kelulusan dari Kementerian Pendidikan TInggi.
  • Syarat kemasukan ke sesuatu program pengajian bagi memperolehi Diploma / Ijazah Sarjana Muda adalah tertakluk kepada syarat pendaftaran untuk program itu, mendaftar untuk program tersebut pada permulaan tiap – tiap semester sehingga tamat dan membayar yuran – yuran yang telah ditetapkan.
  • Tertakluk kepada peruntukan – peruntukan dalam bahagian ini dan lain-lain Kaedah atau peraturan – peraturan, seseorang pelajar yang berdaftar untuk program bagi memperolehi Diploma / Ijazah Sarjana Muda Kolej Universiti ini atau institusi pengajian yang bersekutu.
  • Pelajar dikehendaki memenuhi syarat – syarat pendaftaran dan lain – lain syarat yang ditetapkan oleh pihak Kolej Universiti.
  • Pelajar hendaklah menamatkan pengajian mereka dalam tempoh yang dibenarkan oleh peruntukan dalam peraturan – peraturan yang dibuat di bawah kaedah ini.

 

 
56973323
Hari Ini
Bulan Ini
Keseluruhan
1875
390384
56973323
         
  • Last Modified: Jumaat 10 Mei 2024.

Hyperlink Gov

          

Hubungi Kami

  Universiti Islam Melaka 
Batu 28, Kuala Sungai Baru, 78200 MelakaMalaysia. 
  Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
+606-3878382
  +606-3878411

Kekal berhubung :