Kata Aluan Dekan

Assalamualaikum Wbt

 

Selamat datang ke Fakulti Sains Sosial (FSS). Kami komited untuk menjadi pusat kecemerlangan dalam bidang sains sosial dan memenuhi peranan kami sebagai salah satu unit perguruan utama di dalam universiti. Sejak ditubuhkan pada tahun 2011, FSS kini terkenal sebagai pusat untuk mengkaji semua aspek sains sosial seperti psikologi, media dan komunikasi, kaunseling dan sejarah.

 

Kami mempunyai ahli akademik yang berpengalaman dan mempunyai reputasi yang baik dalam bidang masing-masing. Hal ini penting untuk mengasah dan mengembangkan potensi pelajar untuk berjaya dalam kerjaya mereka kelak. Program-program yang ada bukan sahaja memberikan ilmu teori semata-mata malah memberi penekanan yang kuat terhadap pendedahan latihan praktikal sesuai dengan persekitaran industri bagi menyediakan pelajar menjadi kompeten, berkesan dan beretika.

 

Di FSS, kami menetapkan standard yang tinggi untuk pelajar kami. Mereka mewakili komitmen kami untuk berjaya dalam persekitaran kompetitif hari ini dan esok. Mari sertai kami untuk mengejar pengajaran akademik yang praktikal dan memuaskan. Dengan usaha gigih anda dan program pendidikan kami, impian anda akan menjadi kenyataan.

 

InsyaAllah.

 

 

 

Dekan

Fakulti Sains Sosial

Universiti  Melaka

Motto

Gerbang Pengajian Psikologi
& Pengurusan Insan

Pautan Pantas

Hubungi Kami

 Fakulti Sains Sosial 
Universiti Melaka
Batu 28, Kuala Sungai Baru, 78200 Melaka, Malaysia.
Portal Rasmi : www.unimel.edu.my/fss
email Rasmi : fss@unimel.edu.my
+606-3877467
+606-3878411